GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Tým XaXa Celá naše ekipa
Tým Co?Co Přicházejí naši ...

Další články

pIšQworky: XaXa v Písku třetí!


13.11.2015

pIšQworky 2015

Na oblastní turnaj v pIšQworkách odcestovalo v pátek 13. listopadu do Písku celkem 20 našich studentek a studentů, aby tam ve čtyřech týmech reprezentovali naši školu. A že se ji reprezentovali dobře, potrvrzují svým článkem sami organizátoři turnaje:

V Písku obhájila prvenství ALFA

Petra Neugebauerová, v pátek 13.11.2015 ve 12:45

V pátek 13. listopadu se na Základní škole Tomáše Šobra v Písku odehrálo jedno z posledních oblastních kol pIšQworek. Sešlo se zde 17 týmů a z vítězství se nakonec již po druhé radoval tým Alfa ze Střední rybářské školy.

Ráno se v prostorách 1. stupně základní školy sešla početná skupina pIsQworkářů. Po úvodní prezentaci a přivítání od pana ředitele Jaroslava Volfa, byly týmy rozlosovány do čtyř skupin, kde hrál každý s každým. Do play-off postoupily vždy dva nejlepší týmy z každé skupiny. To ale nebylo tak jednoduché. Ve skupině B a D dva týmy měly stejný počet výher a zároveň stejný počet bodů z partií. Musel následovat rozstřel, který doslova zamíchal s dosavadním klidným průběhem hry.

Na začátku play-off bylo jasné, že kdo vyhraje svůj zápas, postupuje nejen do semifinále, ale také do krajského kola. O to byly zápasy napínavější. Z výhry se nakonec mohly radovat týmy ALFA, Rarášci, Top Team a XaXa. Do úplného finále oblastních kol se po krátkých bojích dostaly týmy Alfa a Rarášci.

Zápas o třetí místo vypadal vypadal, že skončí remízou, ale třetí místo je jen jedno, a to připadlo týmu XaXa. Ve finále se zúročily dlouholeté zkušenosti týmu Alfa, který nakonec celý turnaj již pod druhé za sebou vyhrál.


pIšQworky 2015

1. místo: ALFA (Střední rybářská škola a VOŠ vodního hospodářství a ekologie) ve složení: Martin Kareš, Rudolf Koranda, Josef Němec, Petr Ipser a František Hartmann

2. místo: Rarášci (SPŠ a VOŠ Písek) ve složení: Martin Vastl, Jakub Schwarz, Karel Krž, Jiří Novák a Jan Vašek

3. místo: XaXa (Gymnázium Milevsko) ve složení: Hana Váchová, Simona Bártíková, Vít Pouzar, Dominik Reiniš a Martin Rektoris.



Výsledky dalších našich týmů:

5. - 8. (čtvrtfinále) topkek xd - Samuel Csanda, Štěpán Komárek, Adam Volf, Martin Štemberk, Filip Slunečko, Adam Hrubec (všichni tercie)

9. - 17. Co?Co - Lukáš Kofroň, Jakub Kadlec, Tomáš Pilík, Daniel Divíšek (všichi 4.A), Dagmar Papežová (2.A)

9. - 17. NWM - Petr Kolář, Petr Pich, Barbora Fořtová, Pavla Mašková, Adéla Vohradníková (všichni sekunda)

Všem jmenovaným děkujeme za reprezentaci školy a týmu XaXa přejeme hodně úspěchů v krajském kole.


O letošním ročníku této soutěže jsme psali v článku z 18.10.2015