GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Další články

pIšQworky na 15. poledníku


20.11.2015

pIšQworky_2015

Náš tým XaXa (2.A) se zúčastnil 20. listopadu 2015 krajského kola pIšQworek na Gymnáziu Vítězslava Nováka v Jinřichově Hradci. Bohužel konkurence byla velmi silná, takže náš se loučil se soutěží už po základní skupině.

Organizátor ve své zprávě uvádí:

Jižní Čechy vyšlou do Brna Vášu s Bičem

Anna Kociánová, 20.11.2015 v 15:50

Bylo, nebylo, v jižních Čechách se pořádal krajský turnaj v pIšQworkách. Jeho organizace se letos ujalo Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci, které si i na okresním turnaji udrželo svůj věhlas, když poslalo do kraje tři své týmy. Datum pořádání turnaje neprozradíme. Proč také, když si ho můžete sami spočítat: (YYYY-DDMM)2= počet týmů

Ještě napovíme, že počet týmů je dvojciferné číslo.

Nejplodnější byly České Budějovice, které do Hradce poslaly celých 5 týmů. Po dvou týmech se vyklubalo z Tábora a Písku. Po pěti hráčích přijelo z Vodňan, Milevska, Strakonic a Týna nad Vltavou. Všechny týmy bojovaly statečně. Některé statečněji. Z každé ze 4 skupin postoupily po zuřivých bojích 2 týmy z každé skupiny do play-off (ne až tak zuřivých bojích – pozn. zapisovatele). Za oběť těmto bojům padly: A Team, Rarášci, Jírovcovka B, GJVJ1, Mufíci, Top Team, Tuzemáci a XaXa.

Strakonický GAMBIT poslal domů vodňanskou ALFU, domácí Rýč bič vymrskal táborský tým Vohamavoka. V bratrovražedném souboji s týmem Superbláznomové neztratil Váša ani jednoho svého kamaráda. Jírovcovka C zamávala na rozloučenou budějickému Alpha ČAG.

V semifinále si Jírovcovka C spíše formálně zahrála s Vášou a jeho kamarády. O to zajímavější byl zápas Rýč bič s GAMBITEM, kde se potila krev do poslední chvíle. Po nutném dokázání výhry získal „Bič“ možnost bojovat dál o postup vrozstřelu. A tuto šanci nepromrhali.

Nejnižší stupínek vítězů obsadil GAMBIT. Váša se svými kamarády si nenechali vzít první místo Rýčem bičem. A tak se stalo, že Gymnázium Vítězslava Nováka opět obsadilo všechna postupová místa.


1. místo: Váša a jeho kamarádi (Gymnázium Vítězslava Nováka) ve složení: Václav Voráček, Vojtěch Voráček, Michal Hejda, Libor Vojáček a Jiří Vrzal

2. místo: Rýč bič (Gymnázium Vítězslava Nováka) ve složení: Dominik Mareš, Vít Voráček, Marie Šlapanská, Jan Štrobl a Jindřich Stránský

3. místo: Gambit (Gymnázium Strakonice) ve složení: Filip Hanzelín, Václav Štér, Jiří Máška, Dominik Staněk a Štěpán Medek.

...

9. - 16. misto XaXa (Gymnázium Milevsko) ve složení: Hana Váchová, Simona Bártíková, Daniel Reiniš, Vít Pouzar a Martin Rektoris

Děkujeme našem týmu za reprezentaci a věříme, že to třeba v příštích dvou letech dotáhne ještě dál.