GYMNÁZIUM
MILEVSKO

Gymnázium, Milevsko, Masarykova 183

Galerie

Bitevní aréna - kolečko Bitevní aréna - křížek

Další články

PIšQworky 2015


18.10.2015

pIšQworky 2015


Naše škola i letos se zapojí do soutěže pIšQworky 2015.

Přihlášeny jsou celkem čtyři týmy:

NWM - dívky a chlapci ze sekundy - kapitán: Petr Kolář - věřme, že i letos se jim bude dařit alespoň tak jako loni

topkek xd - chlapci s tercie - kapitán: Samuel Csanda - loni nás reprezentovali jako Pecínci

XaXa - dívky a chlapci z 2.A - kapitánka: Hana Váchová - nováčci soutěže

Co?Co - dívky ze 2.A a chlapci ze 4.A - kapitán: Lukáš Kofroň - loňský účastník zčásti vyměnil své členy

    Harmonogram 2015:

    pIšQworky 2015

  • 23. 10. Uzávěrka přihlášek

  • 26. 10. Začátek oblastních kol

  • 13. 11. Konec oblastních kol

  • 16. 11. Začátek krajských kol

  • 20. 11. Konec krajských kol

  • 27. 11. Finále

Naše týmy se účastní oblastního kola 13. listopadu v Písku v ZŠ Tomáše Šobra od 8.30.


O projektu

„pIšQworky jsou výzvou! A platí to hned dvakrát, protože díky hojné účasti ze strany studentů vidíme, že oni se žádné výzvy nebojí a jdou do hry vždy s nadšením a týmovým duchem. A zároveň i pro nás je to výzva. Být stále lepší, přinášet nové nápady a naučit se třeba i něco nového. Letošní ročník je už osmý v pořadí a já jsem opravdu pyšný na to, kam se soutěž za těch několik let posunula. A že to není jen tzv. ulívárna ze školy dokazuje i to, že se nám každoročně zvyšuje počet účastníků nejen z České republiky, ale i ze Slovenska a my tak víme, že XO mají smysl. A tak vyzývám všechny, kteří se bojí přihlásit: stačí jen tužka, papír a můžu vám zaručit, že zažijete něco nového.“

Josef Šíp, koordinátor projektu

pIšQworky může hrát každý středoškolák a žák osmé a deváté třídy. Stačí sestavit pětičlenný tým, zvolit si zástupce a vyplnit online registraci. Ani trénink na soutěž není náročný. Postačí čtverečkovaný papír a tužka. Zúčastnit se může každý, vyhraje ale jen ten, kdo prokáže logické myšlení, schopnost taktizovat a táhnout v týmu za jeden provaz.

Ani pravidla nejsou složitá. Soutěž má čtyři úrovně. Ve školních kolech se vybere nejvýše dvacet nejlepších pIšQworkářů a sestaví se až čtyři týmy studentů. Ti pak zamíří reprezentovat školu na jeden z více než stovky oblastních turnajů. Výherci oblastních škol postupují do třetí úrovně, kde se utkají ve čtrnácti krajských turnajích. Přeborníci z krajů, tedy čtyřiadvacet vítězných týmů, pak přijedou zabojovat o titul mistra na finálové utkání v listopadu v Brně.

Kromě českého mistrovství se i letos odehraje několik slovenských turnajů, ze kterých některé týmy postoupí do brněnského finále, kde hráči zkříží linery s českými finalisty.

Kromě věcných cen si každý pIšQworkář odnese spoustu nových kontaktů i zážitků, a to nejen z pIšQworkových bojů. Není třeba dodávat, že se vítězové stanou známými nejen na své škole a v okolí. O minulých ročnících pIšQworek byly v celé České republice napsány stovky novinových článků a natočeno několik rozhlasových a televizních reportáží.

Soutěž pořádá Student Cyber Games, z. s., které se dlouhodobě zaměřuje na rozvíjení dovedností středoškoláků prostřednictvím netradičních soutěží. SCG je organizace plná mladých lidí, převážně studentů vysokých a středních škol. Na projektu pIšQworky jich pracuje přibližně padesát a mnozí z nich jsou účastníky předchozích ročníků našich soutěží. Zájemci o spolupráci mohou napsat na info@scg.cz a připojit se korganizačnímu týmu.

(zdroj: stránky soutěže)


Download: Cvičné bitevní arény (formát pdf) kolečko a křížek